Збережемо планету для наших дітей

Візьму в долоні свіжої землі,

А там ворушаться комашечки малі.

Я придивляюся – земля жива!

В ній зерна кинула пшениця і трава,

І черв’ячок розпушує її,

І все живе росте на цій землі.

А люди інколи не помічають,

Задерши голови – про себе лише дбають.

Як би ж земля уміла говорить,

Вона б кричала:

“SOS! Допоможіть!

Не закидай мої ліси сміттям!

НЕ лий страшну отруту на поля!

І не випалюй трави в берегах!

Не залишай ти бруду на снігах!

Бо я жива ! І все в мені тремтить,

Бо, як і ти, я дуже хочу жить”.

 

Заклик автора цього вірша про допомогу планеті співзвучний з нашими почуттями та напрямами освітньо-виховної роботи закладу.

19 квітня 2019 року відбулась Акція “Збережемо планету для наших дітей”. В акції прийняли участь працівники закладу, вихованці та їх батьки. Дружньою дошкільною родиною було прибрано прилеглу до садочка територію та частину дубової алеї, яка знаходиться біля нього і так щедро дарує нам кисень та чарує співом пташок, що живуть там.

“Звідки ж сміття на ігрових майданчиках?” – спитаєте ви. Одна шкідлива дівчинка накидала на них сухе бадилля  бур’яну та гілки з дерев і втекла. Оскільки гратися в таких умовах небезпечно, діти старанно очищали свої майданчики.

На території садочка батьки разом зі своїми дітьми висадили кущі калини та бузку.

В своїй роботі ми велику увагу приділяємо формуванню у дітей поважного відповідального ставлення до збереження довкілля. Тому в закладі всі учасники навчально-виховного процесу  сортують папір. Протягом року ми збирали макулатуру. Напередодні діти здали її в пункт переробки вторинної сировини.

Проведеною акцією ми хотіли донести батькам ідею про те, що кожен з нас відповідальний за екологічне майбутнє середовища, в якому ми живемо, адже тут житимуть наші діти й онуки. Найкращим методом формування екологічної свідомості підростаючого покоління  є власний приклад. Вважаємо, що поставленої мети досягнуто. Висловлюємо щиру подяку батькам за активну участь в акції!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *